Prekybos centre atidaryta dvasinio poilsio vieta „Ramybės zona“

8 Gru

Prekybos centruose žiebiamos eglutės, parduotuvių vitrinos puošiasi viliojančiais pasiūlymais pirkti. O Prekybos centre Gedimino 9 įsikūrė „Ramybės zona. Tai vieta, kurioje nereikia leisti pinigų. Čia galima ateiti ir ilsėtis nuo miesto ir savo minčių šurmulio prisimenant tikrąją Kalėdų šventės prasmę – Jėzaus gimtadienį.

Trečiajame prekybos centro aukšte esančioje „Ekobangos“ erdvėje įsikūrusi „Ramybės zona“ – tai šiaudinėmis sienomis atskirta erdvė, kurioje kiekvienas, patogiai įsitaisęs šiaudineje sofutėje arba sėdmaišyje gali pasižiūrėti videofilmus, sukurtus pagal populiarąją Šventąjame rašte užrašytą 23-ią psalmę „Viešpats – mano ganytojas”.

“Šioje psalmėje užrašyta išmintis apie tai, kaip žmogui išgyventi skausmą, išbandymus, kaip atsikratyti baimės ir ateities nerimo, patirti gyvenimo džiaugsmą.”- sako pastorius Mindaugas Pikunas, kuris filmuose ir dalinasi savo įžvalgomis. “Manau daugelis tikinčiųjų sutiks, jog  prakartėlė Katedros aikštėje Kalėdiniu laikotarpiu viena neatlaiko sukomercinto požiūrio į žmogumi gimusio Dievo istoriją. Todėl kviečiu pailsinti dvasią “Ramybės zonoje“, neįprastoje vietoje – ne bažnyčioje, o prekybos centre.”

“Ramybės zona“ veiks iki sausio 15 dienos, prekybos centre Gedimino 9, III aukšte, „Ekobangoje“.

Projektą “Ramybės zona“ įgyvendina Vilniaus krikščioniška adventistų jaunimo bendruomenė „Pilnatvė“.

2010 12 03,Vilnius

This slideshow requires JavaScript.


Vienas atsakymas to “Prekybos centre atidaryta dvasinio poilsio vieta „Ramybės zona“”

  1. IRENA 9 gruodžio, 2010 20:42 #

    Tai puikus ir originalus sumanymas.Tik4kim, kad tikrai sulauksite daug lankytojų-tačiau tai ne kiekyje svarbiausia, o tai ka žmogus supranta ir išgyvena savo uždarame pasaulėlyje. su kokiomis mintimis, o gal ir nuplauta širdimi jis išeina.Manau-tik dėl to Jėzus atėjo į šį pasaulį-žmonių sielų gelbėti. Linkiu sėkmės ir Dievo palaimos šiame neįprastame sumanyme.“Mokysiu tave ir rodysiu tau kelią,kuriuo turi eiti:patarsiu tau,lydėdamas tave akimis.“Psalmių 32,8

Parašykite komentarą